Monthly Archives: February 2006

Danas počeo da radim

Danas počeo da radim ponovo, nakon nedelju dana provedenih na suncu, toploti, Kaliforniji, +26 C. Vratili se prekjuče u ovaj smrznuti Kalgari. Danas bilo -22 najviša dnevna (windchill -35 C, jebote). Toliko za danas, malo više o putovanju za vikend (ako stignem).

Zima? Kakva zima?

Valjda neću da ureknem, ali do sada smo imali neverovatnu sreću sa zimom. Otkako je zvanično počela (22. decembar), temperatura se nijedan dan nije spustila ispod proseka za taj dan. Čak su nekih dana u januaru oboreni rekordi sa najvišom temperaturom. Zamisli, +14 u sred januara, u sred Kanade. Neki tvrde da ćemo sve to “iskijati” u aprilu, maju ili (još gore) junu. Ja im se pridružujem u skepticizmu 🙁
Uvek ima neko ALI. Ako se ovako nastavi (bez snega i tome slično), preko leta ćemo sigurno imati restrikciju vode. Ova prerija je pustinja i sva voda koju dobijamo nam dolazi sa otopljenog snega u planinama i sa glečera koji polako, ali sigurno nestaju. Što znači ako u planinama zimi nema snega, u preriji u leto neće biti vode. Mada, sa druge strane, prošlog proleća smo (opet neuobičajeno) imali toliko kiše da je mnogima vode bilo preko glave (bukvalno). Ne možeš ljudima ugoditi.